keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Tottista ja salamajälki

Eilen kävin tekemässä Wiimalle noutoja, mutta ilman noutokapulaa. Nyt Wiima oli matalammassa vireessä, mutta kyllä vieläkin virtaa oli. Hyppynoudossa Wiima lähti hyvin, mutta ei löytänyt patukaa hypyn takaa vaan etsi kapulaa. Kävin näyttämässä patukan ja Wiima nappasi sen ja hyppäsi heti esteen yli, harmi vaan että mä olin siellä "väärällä" puolella. Uusi yritys ja taaskaan Wiima ei löytänyt patukkaa, vaikka nyt sen ihan selkeästi sinne heitin. No jätin sitten Wiiman istumaan patukka suussa ja kutsuin luokse. Tyydyin tähän suoritukseen ja vaihdettiin A-esteeseen. Jätin patukan Wiiman kanssa toiselle puolelle ja mentiin toiselle, no eihän Wiima sitä sitten enää löytänyt. Toistin siis jo hypyllä tekemäni luoksetulon. Hohhoijaa mitä sähläämistä, mutta tulipa nyt ainakin treenattua se esteistä yli meneminen joka oli tarkoituksenakin.

Sitten eteenmeno. Wiima merkkaa itse kohdan, jossa muka luulee palkan olevan ja nytkään en saanut sitä muutettua, vaikka kaksin käsin käänsin päästä :) Koitin omalla vartalolla vielä kääntää, mutta siitä huolimatta Wiima lähti hieman etuviistoon oikealle ja yllättäen joutui hakemaan palkan sitten sieltä mihin olin sen vienyt. En tiedä oliko eteenmenokodassa joku palkannut ruualla tms. mutta Wiima jäi palkka suussa pyörimään sinne etsimään jotain. Tuli kutsusta luokse kuitenkin. Otin uudestaan vähän lyhyemmältä matkalta ja nyt Wiima etenikin jo suorempaan. Lopuksi otin vielä maahan-käskyllä, Wiima kyllä reagoi todella nopeasti käskyyn, mutta jäin sellaiseen puoli kyykkyyn kuin tinasotilas. Annoin uuden käskyn ja meni heti maahan. Kun kehuin pompsahti vähän kyynäristä ylös, mutta annoin käskyn ja meni heti takaisin. Palkkasin siitä, koska oli kuitenkin kuulolla. Enkä nyt kyllä enää meinaa tehdä eteenmenoa maahanmenolla, vaan pitää ottaa vielä suoria palkkauksia. Eihän tämäkään treeni (tietenkään) mennyt ihan putkeen, mutta näillä nyt mennään.

Eilen tein vielä lopuksi jäljen Wiimalle. Jälki oli salaman muotoinen 6 kulmalla ja 3 esineellä. Jäljestyspaikan muoto on suorakaide ja siinä on paljon autonjälkiä sekä tietenkin ihmisten jalanjälkiä. Tein nyt tahallani sitten tuon salamanmuotoisen jäljen ja niin että jäljen suorat menivät alueen "kulmien" suuntaisesti. Ruokaa oli enemmän kuin yleensä ja ajoin lyhyellä liinalla. Wiima lähti jäljestämään hyvin ja tarkkaavaisemmin mitä viimeksi. Heti jos Wiima poikkesi harhalle pysäytin liikkeen, mutta annoin kuitenkin Wiiman itse tehdä töitä. Luonnollisesti kehuin kun palasi jäljelle. Ei Wiima olisi lähtenyt yhdellekään harhalle, vaan olisi kyllä palannut jäljelle ilman pysäytystä. Mutta nyt onkin tarjoitus että Wiima reagoi nopeasti siihen että on harhalla ja lähtee heti takaisin jäljelle. Esineiden kohdalla sanoin maahan-käskyn vahvistamaan ilmaisua. Wiima oli hyvässä tunnetilassa, mutta tarkkaavaisempi. Jäljestä jäi sentään ihan hyvä mieli :)

Tänään pidettiin ihan vaan pelkkä hömpöttelypäivä, ilman tottista tai jälkeä. Tosin voi olla että vielä iltapissatuksen aikaan otan esineilmaisut pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti