BH TK1 Zh'Astra Ot Shato Bulgar "Wiima"

s.24.1.2008
e. Zora ot Vitosha
i. Mecberger Chortoryiski

Terveys: silmät terveet (6/09, 01/11), lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkäranka terve (6/09 Ventelä)

Kasvattaja: Rina Trifonova kennel Ot Shato Bulgar, Venäjä. Wiima on ollut sijoituksessa kennel Mecbergeristä.

Wiiman kanssa harrastetaan suojelua.
Wiima on erittäin sosiaalinen, vilkas ja suurella saalisvietillä varustettu pakkaus. Saalisvietin lisäksi Wiima osoittaa selkeästi myös aggressiota. Wiimalla on täysi kokosuun puruote. Kotona Wiima osaa kyllä rauhoittua, mutta on salaman nopeasti myös valmiina toimintaan. Wiimaa on erittäin helppo palkita sekä ruualla että saalispalkalla. Suurin haaste koulutuksessa onkin ollut vietin hallinta ja patoamisen opettaminen. Wiima on helposti ohjattavissa, kunhan vaan muistaa itse pysyä rauhallisena ja määrätietoisena.

Tottelevaisuuden harjoittelun aloitimme jo pentuna tekniikka- ja tunnetilaharjoituksilla ns. nakkitottiksella, josta vaihdettiin saalispalkkaan Wiiman ollessa vajaan vuoden ikäinen. Töitä on tehty myös sen suhteen, että Wiima tekee töitä minulle/minun kanssani ei patukalle. Pikku hiljaa asiat alkavat loksahdella paikoilleen, lisää treeneistä tuolla blogin puolella.

Pieni videopätkä viime kesän (-10) purutreeneistä.
Wiiman treenit
videon kuvannut Eini Muurinen

Wiimalla on kaksi pentuetta.
1. Mecberger M-pentue s.8.5.11. Isänä pennuilla on virkakoira Horkka. Kasvattaja Jan Skogster.
2. Parendo Vinces A-pentue s.15.3.2013. Pentueen isä: Orcan vom Further Moor (om. Knut Fuchs, Saksa). Kasvattaja Mia Skogster.