maanantai 20. kesäkuuta 2011

Ai mikä suunnitelma...

Niin justiin, taas kerran mulla oli niin suunnitelma valmiina seuraavia hakutreenejä varten mutta en sitten kuitenkaan tehnyt niin. Näin vaan käy aina ja joka kerta :)

Sinänsä mitään katastrofia ei syntynyt, sillä Noita pelitti hienosti. Keli oli suotuisa, vettä tuli melkein kaatamalla mutta vaikka Noita on vähän hienohelma niin silti se toimii maastossa kuitenkin vähintään siedettävästi. Nyt sitten tallattiin sinne 300m asti, koska olisi tarkoitus mennä kokeeseen tässä lähitulevaisuudessa. Otettiin neljä äijää, joista ensimmäinen oli siinä kuopassa mihin jäi äijä kokeessa. Nyt tein viisaamman lähetyksen vähän ennen sitä kuoppaa. Aluksi Noita juoksi muutaman metrin ohi, mutta teki käsijarrukäännöksen ja palasi piilolle. Aluksi Noita toki tarkasti piilon ennen kun aloitti ilmaisua. Ilmaistessa katseli mua siinä keskilinjalla, mutta en ottanut kontaktia ettei Noita ala sitten etsimään mua ilmaistessa. Ilmaisu kuitenkin oli koko ajan jatkuvaa.

Toinen äijä oli sähköjohtokelarullien takana, jossa myös kokeessa oli äijä. Silloin Noita ilmaisi tämän piilon katkonaisesti ja kierämällä piiloa. Nyt Noita taas kiersi piilon, mutta jäi yhteen kohtaan ilmaisemaan ja maalimies antoikin ilmaista vähän pidemmän pätkän. Olen tosi tyytyväinen!

Kolmas äijä oli 200m takakulmassa kivikasassa, siellä hyvä ilmaisu. Ei sen kummemin raportoitavaa tästä äijästä :)

Neljäs äijä oli sitten lähellä 300m takakulmaa Mä tyhmä muistin että piilo olisi ollut jo aikaisemmin ja kun Noita palasi tyhjältä, lähetin samasta kohtaa uudelleen, kun luulin tosiaan piilon olevan siinä missä silmiini osui kreppi. Mutta onneksi omistan fiksun koiran ja Noita paineli sitten pidemmälle vasemmalle mäen taakse ja onneksi maltoin odottaa. Eikä aikaakaan kun Noita aloitti ilmaisun. Viimeisessä piilossa oli Noidalle outo henkilö ja vielä miespuolinen, mutta tämä ei tuottanut mitään ongelmia ilmaisuun. Aluksi oli kuulemma taas kiertänyt piilon ympäri ja sitten jäänyt ovelle ilmaisemaan ja siinä sitten pysynyt paikoillaan.

En tiedä pitäisikö tuohon piilolla pyörimiseen puuttua, mutta mielestäni se nyt ei ole suuri synti koiralta kiertää ja ikään kuin varmistaa että siellä tosiaan on äijä. Noita helposti hakee ilmaisupaikan siihen ovelle mistä maalimies on mennyt sisään, onhan siinä voimakkain hajukin. Ja tiheässä maastossahan sitä ei edes näe milloin koira ukon löytää ja pyöriikö siinä piilolla ensin.

Näiden äijien väliin toki sitten mahtui useampi tyhjä pisto, joista osa oli vähän huonompia ja osa sitten tosi hienoja. Mutta kaikkein eniten miellytti se että Noita jaksoi koko radan hienosti ja lähti joka pistolle iloisesti ja reippaasti sekä tuli tyhjiltä iloisena pois. Parinkin tyhjän jälkeen Noita oli tohkeissaan lähdössä jo uudelle pistolle. Noita oli kyllä eilen ihan liekeissä! Tosi hyvä fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti