sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Sokkan koeura korkattu

Tänään se sitten tapahtui, Sokka osallistui ensimmäiseen viralliseen kokeeseen. Kyseessä oli oman yhdistyksemme TOKO koe ja seuramestaruuskoe. Tavoitteenahan oli katsoa miten viretila ja fiilis kantaa kokeen läpi mun jännityksestä huolimatta.

Treenimäärä joissain liikkeissa on olematon, mutta Sokka on onneksi nopea ja halukas oppimaan. Ja tietyt liikkeet pidinkin ns. toisarvoisina ajatuksella sujuu jos sujuu.

Yhteispisteet olivat 162 ja sijoitus 4/9. Pokkasimme samalla myös alokasluokan seuramestaruuden!

Paikalla makaaminen 8
Sokka jäi hienosti makuulle ja oli siellä rauhallinen, kunnes vieressä oleva koira lähti makuulta ja juoksi ohjaajansa luo. Tällöin Sokka nousi istumaan ja alkoi piippaamaan, takapuoli onneksi pysyi maassa kiinni. Ja juuri ennen kun aika loppui meni Sokka itsestään maahan ja hiljeni. Päästyäni koiran vierelle ja saatuani luvan käskeä koira istumaan ei se onnistunutkaan ekalla käskyllä, vaan vaati toisen käskyn. Se olikin arvattavissa, koska kattilassa oli melkosesti painetta. Upeaa oli että Sokka ratkaisi konfliktin itse ja rauhoittui. Paikalla makaaminen kun ei ole Sokkan vahvuus, vaan helposti varastaa mun luokse. Ihan huippu suoritus!

Seuraaminen 10
Todella hyvä ja ehjä suoritus. Vasemmalle käännöksessä Sokka vähän liioitteli ja teki melko äkkijyrkän käännöksen, mutta mä luotin että kyllä se itse korjaa paikkansa ja niin myös teki. Seuraaminen meni hienosti, mä vaan keskityin omaan liikkumiseeni ja luotin että koira hoitaa omansa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Muuten oikein hieno suoritus, mutta vierelle päästyäni tarvitsi toisen istumiskäskyn että nousi sivulle. Maahanmeno oli nopea.

Luoksetulo 10
Ei erityistä, hyvä suoritus. Tosin jos viilataan, niin vähän lähemmäksi olisi voinut tulla.

Noutoesineen pitäminen 10
Ei kummempia - otti kapulan suuhun käskystä ja piti rauhassa, hyvä irrotus.

Kauko-ohjaus 7
Tässä liikkeessä lyhyt harjoitteluaika näkyi. Sokka ei noussut ensimmäisellä istumiskäskyllä vaan jouduin antamaan toisen. Maahan meni hienosti. Ja jälleen sivulle tullessa maasta istumaan nousu vaati toisen käskyn. Tästä olen silti tyytyväinen, että meidän epävarmin liike ei mennyt kuitenkaan nollille.

Estehyppy 0
Ja tähän se lyhyt harjoitteluaika sitten kosahti. Olen harjoitellut toko hyppyä kerran (tein kyllä pari toistoa). Ja nyt kun kutsuin Sokkan hypyn takaa luokse lähti se heti kiertämään (huomiona että kiersi eri puolelta, mistä mä menin esteen taakse). Esteen ohitettuaan Sokka tuli korvat luimussa mun luokse, kun vissiin itsekin huomasi että nyt taisi jäädä jotain suorittamatta. Sivulle tuli kuitenkin nopeasti eikä jäänyt ns. jumiin siihen virheeseen.

Kokonaisvaikutus 10
Olen tuomarin kanssa samaa mieltä. Koira toimi alusta alkaen iloisesti ja halukkaasti.


Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen, sillä Sokka teki nyt kokeessa ensimmäisen kerran paikallamakuun ryhmässä ja tottista liikkeenohjaajan kanssa. Lisäksi se näki nyt ensimmäistä kertaa näin paljon ihmisiä ja koiria yhtä aikaa samassa paikassa :) Odotellessa meinasi Sokkalle iskeä tekemisen puute ja turhautuminen, mutta mä tein pikku pätkiä tottista siinä odotellessa ja palkkailin sekä patukalla että laumavietillä. Sokka on onneksi hyvähermoinen eikä kuitenkaan hötkyile liikoja. Eikä mitä ilmeisemmin paineistu mun jännityksestä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti