lauantai 14. toukokuuta 2011

Tänään Noita HK2 ja FI MVA

Tänään tosiaan käytiin Noidan kanssa hakukokeessa Harjavallassa. Ihan putkeen ei kaikki mennyt, mutta tuloksena kuitenkin HK2 ja koska Noidalla on jo sertit kasassa niin samalla Noidasta tuli FI MVA. Tosin hakemus pitää vielä lähettää. Niin ja voitettiin luokka, osallistujia oli kaksi ja se toinen ei saanut tulosta.

Osa-alueiden pisteet: maasto 121, esineet 29, tottis 85.

Ensin oli äijien hakua, yksi me jätettiin kuoppaan yksikseen. Tuo metsään jäänyt äijä oli vaikeassa paikassa, maakuopassa ihan keskilinjan lähellä. Olisiko keskilinjalta 3-5metriä piilolle ja se samainen piilo on osoittautunut vaikeaksi muillekin koirille. Noita juoksi kerran siitä ohi, mutta ei vaan saanut kerta kaikkiaan hajua. Mulla kävi kyllä mielessä että lähetänkö vielä suoraan siihen piilolle, mutta en sitten lähettänyt. En kehdannut kurkata onko piilossa kansi kiinni, niin sittenhän sen olisi tiennyt onko äijä.

Muuten olen Noidan työskentelyyn tyytyväinen, heti kun sai hajun lähti kohti äijää ja aloitti ilmaisun. Noidan pistot olivat melko leveitä, mutta en pidä sitä minään ongelmana koska koira kuitenkin oli hallinnassa ja erittäin hyvin kuulolla! Viimeisen äijän ilmaisussa oli kyllä toivomisen varaa, Noita haukkui vähän katkonaisesti koska haki äijään katsekontaktia. Pyöri ympäri piiloa välillä ilmaisu katkesi hetkeksi ja änkesi jo vähän sisälle piiloon, mutta kuitenkin siitäkin saatiin pisteitä.

Sitten esineet, aluksi luulen että Noita merkkasi esineen takakulmasta mutta jatkoi etsintää. Ja malko nopeasti toi kengän. Toista hakikin sitten vähän kauemman, kunnes jäi ihan ruudun etureunaan haistelemaan. Kutsuin pois koska ajattelin että alkaa kuseskelemaan. Lähetin vähän eri kohdasta ja meni taas siihen samaan paikkaan, kutsuin taas ei tullut. Sitten yhtäkkiä Noita kähti tulemaan ja suussa oli ESINE. Siinä se yksi piste sitten meni. Itsekkin vähän kämmäsin aikaisemmin, kun kutsuin koiraa pois koska luulin että oli mennyt yli alueen. Mutta se kreppi olikin puolenvälin merkkim tuomari siitä sanoi että siellä on vielä yksi kreppi, koira on vasta puolessa välissä. Mutta erittäin tyytyväinen ole, sillä treenit kun ei ole menneet ihan hyvin esineiden osalta.

Tottiksessa ei oikeastaan mitään katastrofaalista. Hiukan reagoi ekaan laukaukseen seuraamisessa, toiseen ei. Liikkeestä seisomisessa meni istumaan. Ja sivulle tulot olivat vajaita. Luoksetulossa hidasti lopussa. Tyytyväinen täytyy olla erityisesti siihen että henkilöryhmässä Noita ei paineistunut ja seuraaminen oli muutenkin parempaa mitä se on ollut ikinä.

Kokonaisuudessaan hyvä koe, varsinkin kun aloitettiin treenaaminen n. kuukausi sitten ja siihen päälle ilmaisun vaihto. Voipi olla että mennään vielä kisaamaan toistekkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti