keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kaikenlaisia touhuja

Tosiaan kaikenlaista ollaan ehditty touhuilemaan viime viikkoina. Wiiman kanssa ollaan aloiteltu muistelemaan A, B ja C osa-alueita. Jäljellä keskitytään hyvään motivaatioon ja siihen että on hauskaa. Ruuan vaihdoin makupalaksi, joka on vaihdellen makkaraa tai juustoa. Täytyy sanoa että nyt ainakin Wiiman motivaatio on kohdillaan, se pyrkii jäljelle mielellään ja alkaa haistelemaan maata jo ennen paalua. Tosin nyt kun jäljellä on hauskaa niin vauhtikin on sitten kasvanut, siihen ei puututa ennen kuin motivaatio on oikeasti huipussaan. Sitten Wiima kestää liinalla ohjausta (toivottavasti) hyvin kun se jäljestäminen on superkivaa. Ja ennemmin otan motivoituneen, vauhdikkaan ja ehkä ns. hutiloidumman jäljen, kun huonon tunnetilan josta seuraa aina huono jälki.

Tottikseen olen ollut todella tyytyväinen, tosin ihan kaikkia temppuja ei olla vielä kokeiltu. Seuraamisessa on ollut superhyvä tunnetila ja seuraamispaikkakin on ollut hyvä. Noutoa olen tehnyt niin että olen jättänyt kapulan Wiiman eteen ja kutsunut siitä luokse. Nyt ainakaan toistaiseksi ei ole kapulan mälväämistä esiintynyt, katsotaan mitä tapahtuu kun heitto tulee mukaan. Jäävät ovat olleen hyvät ja niissäkin seuraamisen paikka on ollut kohdillaan. Nyt täytyisi ulkoistaa treenejä, että pääsisi tekemään estenoutoja ja pitkiä eteenmenoja.

Puruissa ollaan tehty ykkösen kaaviota. Piilonkierroissa ei juuri moitittavaa, 6. piilolla vartioinnin alkuun voi vielä tulla pieni törkeys, mutta haukku on ollut hyvää. Paossa ollaan tehty lähinnä ylimenovaihetta sekä vartiointia. Ylimenovaiheessa on vielä parantamisen varaa ja mulle itselle käskyn ajoitusta pitää vielä hioa. Irrotukset ovat loistavat ja jälkivartioinnit ovat olleet tarkkaavaiset. Sivukuljetuksessa Wiima pitää kontakin maalimieheen, mutta painaa mun jalkaan melkoisesti. No sehän ei sinänsä ole virhe kun kerran pitää kontaktin maalimieheen. Siirtymisiä vartioinnista ollaan myös harjoiteltu, niissäkin on vielä pientä hiomista kuuliaisuuden kanssa.

Sokka on myös päässy treenaamisen makuun jokaisella osa-alueella. Pääasiassa painotetaan vielä suhteen luomista ja hyvää tunnetilaa. Mutta pientä treeniä tosiaan olemme jo aloittaneet. Jälkitreeni muodostuu "makkararuudusta" eli ruokaa kylvetään tallattuun neliöön ja opetetaan koiraa hakemaan tallatusta maasta ruokaa. Tästä sitten koutsin ohjeiden mukaan siirrytään eteenpäin.

Tottista tehdään ruualla, lähinnä kontaktin hakemista sivulla/edessä, josta saa palkaksi ruokakipan. Sokka ei ole niin ahne syömään kädestä, kuin mitä Wiima on ollut ja tämän vuoksi olen ollut erittäin tarkka tunnetilan suhteen tottisharjoituksissa. Luoksetulotreeniä ollaan tehty niin että joku pitää Sokasta kiinni ja päästää lopulta mun luo. Muutenkin aina pihalla ja lenkillä teen Sokan kanssa näitä luoksetuloharjoituksia ja touhutaan yhdessä.

Purutreeneissä on ollut sitä perinteistä rättileikkiä ja maalimiehen kanssa tutustumista. Sokka taistelee hyvin maalimiehen kanssa ja pyrkii haastamaan. Saalisviettiäkin on, mutta äitiinsä verrattuna sitä on vähemmän. Sokka myös rauhoittuu puruun hyvin.

Tästä me taas jatketaan kohti uusia seikkailuja. Viime viikonloppuna korkattiin leirikausi ja ensi viikonloppuna jatketaan samaan malliin, tosin eri paikassa. Kuvia pistän kunhan saan niitä purettua koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti