sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Noutotreeniä matalammassa vietissä

Tämä Wiiman "nouto-ongelma" kun tosiaan on siinä että se kapula nostaa kierrokset korkealle ja sitten kun siihen lisätään vielä se heittäminen, niin kierroslukumittarista loppuu asteikko kesken. Ja maalimiehemme kanssa kun pohdittiin tätä ongelmaa, niin päätettiin muuttaa palkka ruokapalkaksi ja katsotaan vaikuttaako se toivotulla tavalla. Toivotaan että nyt kun Wiiman päämäärä on juosta kapulaan kiinni, niin se muuttuisi siihen että hyvin tehdyn noudon jälkeen pääsee ruokakipolle.

Wiimalle on nyt tehty noutoharjoituksia pelkästään kotipihassa ja tosiaan niin että noudon jälkeen saa sitten ruokansa, joka on kipassa mun jalkojen takana. Aluksi oli kyllä melkoinen kohellus päällä ja Wiima kävi kapulassa kiinni pari kertaa ja muutenkin nosti kierroksia. Joka kerta vaan sitkeästi kielsin tiukasti ja pyysin sivulle. Heitettäessä Wiima oli melko levoton, mutta odotin vaan paikallaan niin kauan että vähän rauhoittui, katsekontaktiinhan Wiima pyrkii silti nopeasti vaikka onkin malttamaton. Ensin kielsin levottomuudesta ja piippaamisesta ja kehuin kun oli hiljaa. Aluksi myös kehuminen aiheuttaa kierrosten nousua ja tulee lisää piippaamista. Eilen tein niin että en kieltänyt, koska Wiima ei piipannut enää kovin pahasti ja hiljeni yllättävän nopeasti ja hiljentymisestä kehuin. Kehun jälkeen odotin vielä että on hiljaa jonkin aikaa ja päästin noutamaan.

Luovutus on myös ollut katastrofaalinen, irrotukseen olen joutunut antamaan kaksi käskyä ja kun kehun niin Wiima iskee kapulaan takaisin ja taas joudun kieltämään ja antamaan irrotuskäskyn. Ja Wiima on myös pureskellut kapulaa luovutuksessa, kun tietää että joutuu irrottamaan ja taistelee mua vastaan ja tästäkin tietenkin kiellän. Eilen muutin treeniä myös irrotuksen suhteen, eli käskin Wiimaa ainoastaan irrottamaan ilman että pidin käsiä kapulassa ja tämän lisäksi ruokakippa oli mun jalkojen välissä näkyvillä eikä takana. Wiima tuli hieman vinoon luovutusasentoon kun alkoi tuijottamaan ruokakippaa, mutta ei pureskellut kapulaa. Ja nyt kun mun kädet eivät olleet kapulassa, niin Wiima irrotti nopeasti ensimmäisellä käskyllä ja siitä vapautin heti syömään. Ja positiivista on että vaputuksen jälkeen Wiima syöksyi ruokakipolle eikä kapulaan. Tämä sama treenityyli otetaan käyttöön myös estenoutoihin.

Olen myös työstänyt omaa tunnetilaani paljon, vaikka joudun käskemään tiukasti irti kapulasta ym. niin pitäisin itseni silti rauhallisena. Ja äänensävy saa tosiaan olla komentava, mutta ei huutava. Ja samalla koitan padottaa Wiimaa omalla kehullani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti