keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

painetta ja vähemmän painetta

Eli jälkeä on tullut tehtyä. Muutama päivä sitten tosin onnistuin tekemään jäljelle jo liikaakin painetta. Oma mielentilani oli täysikn väärä, olin erinäisistä syistä johtuen äärimmäisen vihainen (en tosin koiralle) ja vaikka en purkanut olotilaani koiraan, ainakaan näkyvästi niin on se jälki sen verran herkkä laji että Wiima otti siitä sitten liikaakin painetta. Mutta jälki saatiin ihan kunnialla loppuun ja jäljen jälkeen kun Wiima sai pallon niin rentoutui heti. Ei siis traumoja koiralle ja ohjaajalle opetus.

Ja tämä liika paine siis ilmeni liiallisena kontaktin haulla. Lähetyksen jälkeen Wiima palasi pari kertaa paalulta ja ekalta askeleelta takaisin perusasentoon ja piti kontaktia. Jouduin auttamaan sen verran että ohjasin kädellä ja lisäsin taskusta syödylle askeleelle ruokaa.. Siitä se lähtikin kunnes tuli kulma ja mulla oli kulmamerkkinä grillitikku. Wiima osui siihen tikkuun kulmaa jäljestäessään, siis vain hipaisi ja siitä ampaisi mun sivulle kontaktiin, tästä kuitenkin lähti ilman käskyä omatoimisesti jatkamaan. Siitä saikin suuret kehut.

No tänään sitten tehtiin ns. palautusjälki, eli nyt ei sitten tehty painetta ollenkaan. Liinaa pidin paikoitellen kevyellä tuntumalla. Jälki meni itse asiassa ihan hyvin, ei tietenkään niin kuin pienen paineen kanssa mutta ei ollut mikään katastrofikaan. Tyhjillä vauhti nousi ja tarkistuksia tuli enemmän, mutta (tyhjät)kulmat meni ihan hyvin. Lopussa esineellä tarvitsi vielä käskyn.

Eilen käytiin ottamassa tottiksia, otin oikein pidemmän kaavan mukaan eli kisaliikkeet. Seuraaminen meni ihan hyvin, alussa kyllä painaa mutta se vähenee kaavion edetessä. Täyskäännöksissä irtaantuu vähän liikaa. Jäävät liikkeet muuten ihan hyvin, mutta luoksetulossa jäi vähän vinoon.

Noudot sitten perinteiseen tapaan nostivat kierroksia. Kapulaa heittäessä koira saisi olla rauhallisempi, mutta luovutukset kaikissa kolmessa noudossa oli hyvä! A-esteen ylitys sitten vaatii hiemanharjoitusta, sillä alastulot olivat melko roiseja. Myös edelleen luovutusasennoissa on sitä hiomista. Eteenlähetys vielä avustajan kanssa, sekin ihan ok, paitsi seuraamisessa saisi olla parempi kontakti.

Mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen ja vielä ainakin näyttää siltä että ehkä syksyllä voisi olla mahdollista startata kokeessa...no se jää nähtäväksi sitten lähempänä. Ja sitä paikalla makuuta häiriön alaisena eli ts. kun toinen koira suorittaa noudot pitää varmaan kanssa reenata :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti