maanantai 18. heinäkuuta 2011

Reenailua

Tässä viikolla on tullut treenailtua esineitä, jälkeä ja tottista, jokaisella osa-alueella on otettu askel eteenpäin. Esineet tai oikeastaan esine ja jälki on yhdistetty ja tottiksessa on noudot siirretty kentälle ja tehty jopa estenoutoja. Otin esineistä kuurin ensin kotipihassa ja kun Wiimakin alkoi taas muistamaan että mitä niiden kohdalla kuuluukaan tehdä niin päätin kokeilla sitten rohkeasti jäljen loppuun yhtä esinettä.

Jälki sinänsä on alkanut menemään oikealla tunnetilalla, tosin hihnasta autettuna mutta kuitenkin. Ja kun vielä sain ahaa-elämyksen että myös siihen askeleen sivusta nuuhkimiseen voin vaikuttaa juuri sillä liinalla!! :D Wiimalla on siis ollut tapana nuuhkia sekä askel että siitä vierestä ja tämän vuoksi jäljestyksestä jää minulle sellainen hektinen vaikutelma. No hyvä että edes nyt sen hoksasin että eihän mun sitä tarvitse hyväksyä vaan ohjata koira jäljestämään niin kuin haluan. No päästiin jälki loppuun ja siihen esineelle, Wiima pysähtyi siihen ja autoin käskyllä maahan. Wiima meni maahan ja oli hienosti rauhallinen koko ajan. Jälkiesineenä on puukalikka, jossa on kolo ja kansi eli sisälle mahtuu pari nappulaa. Annoin sieltä siis Wiimalle palkan ja päästin jatkamaan jäljestystä muutaman askeleen päähän jossa oli pallo loppupalkkana.

Noutoakin tehtiin pari kertaa pihassa ja sitten siirsin sen kentälle. Otin sekä tasamaanoutoa että esteitä. Pari kertaa jouduin huomauttamaan riekkumisesta, mutta muuten oikein yllättävän hyvin meni. Tänään otin myös noutoja ja tasamaa menikin jo ihan kivasti, Wiima kesti kapulan heitonkin jo melko hyvin. Esteillä oli ensin takaisitulo ongelmaa, mutta autettuna tuli hyvin takaisin. Luovutuksessa on vielä hiomista, vauhti on liian kova ja luovutus jää vähän vinoon tai oikeastaan Wiima pää on kallellaan oikealle ja tätä kirjoittaessa tuli mieleen että palkkaan aina vasemmalta eli Wiimasta katsottuna oikealta. Olisikohan syytä laittaa palkka vaikka leuan alle...ei varmaan olis huono jos kokeilis.

Tottikset olen päättänyt eteenmenoon, niin että palkka on valmiina. Tästä pikku hiljaa matkaa pidennetään ja jossain vaiheessa koitan miten se maahan-käsky toimii :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti