lauantai 24. maaliskuuta 2012

Purut

Puruissa hiotaan tällä hetkellä siis koeliikkeitä. Aluksi piilonkierrot, ihan mallikkaasti menee joskin Wiima saisi olla enemmän ohjattavissa ennen kuutoselle menoa. Vartiointi hyvä siihen asti kunnes menin omalle paikalleni piilon eteen. Tai oikeastaan hetken siinä seisottuani ja menin vielä kehumaan niin Wiima vilkaisi pari kertaa että joko mua pian käsketään pois ja tällöin sitten haukun rytmi vähän pätki. Mutta kun sitten vaan pitkitettiin haukkua niin maalimies pääsi palkkaamaan hyvästä haukusta.

Seurauttaminen pakopaikalle oli ihan kohtalainen, lähdin nyt eri kautta piiloa ja se peitti näkyvyyden maalimieheen. Siinä kohtaa Wiimalle meinasi tulla vähän kiire mennä nopeammin että saa taas maalimiehen näkyviin. Ja pysähdyttyä Wiima pyrkii taas ilman lupaa menemään maahan. Sitä korjataan nyt niin että ennen pysähdystä annan istu-käskyn ja sen jälkeen maahan. Pako hyvä, tosin taas hihaan tulo sellainen että maalimies joutui pyörähtämään. Irrotukset Wiimalla ovat automaattisia ja pirun nopeita. Ei siis irrota liian aikaisin, mutta mulla on vähän vielä puutteita nopeudessa ja maalimiehen seuraamisessa. Vartioinnit myös tiiviit ja tarkkaavaiset. Toisen irrotuksen jälkeen Wiima aloitti haukun, kun mulla vissiin kesti kävely liian kauan :) Ei kyllä onneksi silti häiriintynyt mun vierelle tulosta.

Sen verran muutettiin kisakaaviota että otettiin sivukuljetus tähän väliin, koska vielä halutaan palkata pitkästä liikkeestä hihalla. Wiima lähti siirtymään hyvin, sivukuljetuksen aikana painoi mun jalkaan melkoisesti, mutta piti kontaktin maalimieheen niin kuin kuuluukin. Pysähdyksen jälkeen "tuomarin" edessä Wiima vielä singahti maalimiehen vasemmalle puolelle ihan vaan katsomaan josko sen hihan saisi. Kutsuin takaisin vierelleni ja siitä lähdettiin pitkän liikkeen lähetyspaikalle. Nyt ensimmäistä kertaa pitkä liike ihan täysin kokeenomaisena, itseä hieman jännitti mutta hyvinhän se meni.

Toisella kierroksella samat kuviot kuin ekallakin. Kentälle tullessa Wiima sättäsi hieman ja jouduin siitä huomauttamaan että kuulolla pitää olla vaikka kuinka haluaisi jo mennä. Nyt vartioinnin aikana en kehunut ja tällä kertaa katkojakaan ei tullut.

Pakoon seurauttamisessa edelleen maahanmenon ennakointia ja jatkettiin edelleen istu-käskyllä ennen maahan menoa. Pako melko samanlainen, nyt uudelleenhyökkäyksen jälkeen vartiointi oli kokonaan hiljainen. Ja sivukuljetus oli korrektimpi, ei painanut niin paljoa ja pysyi siinä kohtaa missä pitikin.

Pitkä liike menikin sitten huonommin. Mä vähän tein painetta kaulapannasta odotellessa ja en tiedä sekö sitten oli ratkaiseva vai mikä. Mutta nyt Wiima juoksi vaan täysillä päin eikä keskittynyt, niin ote luisti irti. Mutta sentään salamannopeasti Wiima käänty ympäri ja tumppasi kiinni ja nyt sitten pysyikin siinä. Eli ei ollut mikään katastrofi. Kuitenkin aina vaan tuo kahden liikkuvan objektin toisiinsa törmääminen tuottaa ylimäräisiä lyöntejä pumppuun.

Ja loppukaneetiksi (lähinnä itselleni lunttilapuksi) ensi kerralla Wiima tuodaan kentälle paremmassa hallinnassa. Eli ei saa tulla omin sisälle maneesiin vaan tulemme yhdessä seurauttamalla. Tällä haetaan hallinnan ja yleisilmeen parempaa haarmoniaa, kun toisella kierroksella hallinta oli kauniimpaa kun vähän huomautin siitä seuraamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti