lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ulkotreenikausi korkattu

Eilen päätin käydä kurkkaamaassa josko jo olisi kenttä siinä kunnossa että voisi ottaa tottiksia ja olihan se. Vähän vielä märkä paikoitellen, mutta kuiviakin kohtia oli kivasti. Päästin myös tekemään pikkuisen jäljen yhden pellon reunaan. Ja hyvä että ehdein eilen treenaamaan, koska tänä aamuna olikin sittentaas lunta maassa muutama sentti.

Mutta tottiksessa oli siis vuorossa estenoudot ja eteenmeno. Esteiden alue oli kivasti jo kuivaa niin ei tarvinnut pelätä koiran liukastumista. Vein tahallani noutokapulan esteen lähelle, koska tiesin sen häiritsevän Wiimaa. Ensin siis ajatuksena ottaa hyppyä ilman noutoa ja palkata patukalla. Jätin Wiiman istumaan esteen taakse ja kutsuin sitä, aivan kuten arvasinkin Wiima tuijotti kapulaa ja juoksi sen luokse. EI-käskyllä Wiima jätti kapulan rauhaan ja kävin jättämässä Wiiman taas esteen taakse. Näytin että mulla on patukka ja sen jälkeen kutsuin. Nyt Wiima lähti hyppäämään mutta odotetusti ponnistus oli sinnepäin roiskaisu ja takatassut osuivat esteeseen. Uusi yritys ja vieläkin keskittymisessä hieman puutteita ja kynnet rapsahtivat esteeseen, edelleenkään ei palkaa vaan uudelleen esteen taakse. Nyt oli vissiin sitten jo isommat höyryt poissa, koska hyppykin sujui hienosti.

Sitten olikin aika ottaa kapula mukaan kuvioihin ja palaaminen siihen ikuisuusongelmaan eli minun luokattoman huonoon kapulanheittotekniikkaan. Sain kyllä kapulan esteen yli, mutta vinoonhan se meni. Ei mennyt kuitenkaan niin pahasti vinoon ettenkö olisi voinut lähettää Wiimaa hyppäämään. Hyppy sinänsä meni hyvin molmepiin suuntiin, mutta huonosta heitosta johtuen Wiima palasi luovutusasentoon vinossa. Korjasin sen suoraksi ja nopea palkkaus patukalla.

Sitten siirryttiin A-esteelle, joka on loivempi kuin kisaeste. Heitin kapulan esteen yli ja lähetin Wiiman noutamaan. Ja tässäkin sitä vauhtia oli liikaa, takajalat vaan vilahtivat kun Wiima roiskaisi menemään. Toi kuitenkin paremmin takaisin. Palkkauksen jälkeen otin uusinnan ja nyt estetekniikka oli kyllä jo parempi.

Lopuksi vielä eteenmeno, ensin mentiin aika lähelle palloa ja riekutin Wiimaa ennen lähetystä. Hyvin lähti etenemään. Jätin Wiiman odottamaan ja vei pallon uudelleen eteen. Sitten käveltiin kentän toiseen päähän,  merkkasin Wiimalle suunnan ja riekutin. Odotin katsekontaktia ja siitä heti lähetys. Tosi hienosti Wiima lähti menemään eikä edes epäröinyt edetä loppuun saakka.

Nuo estenoudot vaan aiheuttavat mulle harmaita hiuksia, kun mun pitäisi jaksaa ja kyetä heittämään se kapula hyvin esteen yli ja riittävän kaukaa. Wiimalla on ylityksissä sen verran vauhtia että tulee luovutuksessa mun syliin jos olen liian lähellä. Mutta kun on pakko olla lähellä että saa heitettyä sen kapulan....Piti eilen jäädä heittelemään kapulaa vielä esteiden yli, mutta en kehdannut kun kentän vieressä oli väkeä :D

Ai niin se jälki, löysin tosiaan pienen pellonreunan johon pääsin tekemään jäljen. Toinen suora jäi melko lyhyeksi koska oli sen verran lammikkoa siinä kohtaa. Asekeleita en laskenut, koska menin jo alussa sekaisin :) arvioisin että 100-120 askelta kokonaisuudessaan olisi ollut. Paalulle pari nappulaa, sen jälkeen tyhjää ja nappulaa niin että tyhjiä oli pidempiä pätkiä ja nappuloita pari askelta peräkkäin. Kaksi tyhjää kulmaa, eikä yhtään esinettä. Loppuun olin piilottanut pienen ruokakipan.

Jälki lähti yllättävän korrektisti, mutta aluksi kuitenkin vähän laskin vauhtia parilla pienellä nyppäyksellä liinasta. Ensimmäisellä suoralla mun liinankäyttö oli kyllä taas niin huonoa, välillä oli löysällä ja välillä tuntumalla. Ennen ekaa kulmaa kuitenkin ryhdistäydyin ja muistin antaa pari pientä nyppäystä ennen varsinaista kulmaa. Wiima ajoi kulman hyvin ja sen tyngäksi jääneen toisen suoran. Toisessa kulmassa taas annoin apuja ennen siihen tuloa. Kulma oli melko märässä kohtaa, osalla askeleista oli vettä mutta ei kuitenkaan onneksi paljoa. Tämäkin kulma meni ihan hyvin. Viimeiselle suoralle lähtö ok, jossain keskivaiheilla Wiima teki pari tarkistusta jäljen viereen. Ajoi hyvin loppuun asti ja huomasi ruokakipan vasta kun oli sen kohdalla. Innoissaan alkoi sitä kaivamaan ja kaadoin nappulat Wiimalle syötäväksi.

Ihan hyvä jälki oli ensimmäiseksi jäljeksi, tästä on hyvä jatkaa (kunhan noi tänään tulleet lumet sulaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti