lauantai 5. maaliskuuta 2011

Pihatreeniä

Otin molemmille koirille pikku pihatreenit. Ensin Wiimalle esineilmaisutreeni, nappasin puukorista jotain listanpätkää ja katkaisin sen. Hyvin ajoi asiansa. Wiimalla on selkeästi idea mitä pitää esineen kohdalla tehdä se kyllä menee maahan mutta kysyy vielä multa vahvistusta. Eikä maahanmeno ole kovin nopea vielä. Kun maltan kehua rauhallisesti on Wiima ihan korrektisti, mutta jos vähänkään korotan ääntä niin Wiima innostuu tökkimään tai pahimmassa tapauksessa ottaa esineen suuhun. Ja kun joudun puuttumaan siihen niin sen jälkeen esineeltä vapautuminen tarkoittaa seuraamista ja katsekontaktin pitoa, jonka seurauksena esine jää huomaamatta. Vapauttamalla onneksi päästiin vielä tekemään pari toistoa. Lopuksi vielä tein nenänkäyttöharjoituksen heittämällä nappuloita maahan.

Noidalle tein esineruudun, tosin lumitilanteesta johtuen sen koko oli ehkä neljäsosa oikeasta ruudusta. Esineinä hanska, pehmeä avaimenperä ja muovinen terotin. Hanskan vein lumikinoksen päälle, muut olivat helposti maassa. Kaikki esineet nousivat hyvin, terotin odotetusti viimeisenä ja muutaman tarkistushaistelun jälkeen. Otin uuden kierroksen ilman terotinta. Avaimenperän vein lumipolun viereen ja hanskan noin puolen metrin korkuisten lumikinosten keskelle muodostuneeseen kuoppaan. Hanskasta Noita sai melko nopeasti käryn, mutta paikka tuotti vaikeuksia. Noita kävi jo kinoksen reunalla, mutta palasi takaisin, kiersi ja kaarsi ja kiipesi kunnes löysi reitin hanskalle. Todella ihanaa nähdä Noidalta moista sitkeyttä ilman että kysyi multa välillä neuvoa!

Hanskan vaikea sijainti veikin sitten ilmeisesi potkun pois, koska avaimenperän kanssa olikin sitten ongelmia, se kyllä löytyi helposti ja ilmeisesti Noita otti sen jo suuhunkin, mutta en tiedä miksei sitä tuonut. Päätin sitten auttaa ja jouduinkin menemään ihan esineen viereen, eikä Noita meinannut siltikään ottaa esinettä suuhun. Lopulta kuitenkin se sieltä nousi. Otin sitten vielä lopuksi todella helpon etsinnän sillä avaimenperällä ja nyt esinen nousi ongelmitta. Lopuksi myös Noidalle nenänkäyttöharjoitus nappuloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti