lauantai 23. huhtikuuta 2011

Jälkeä

Tänään taas ahkerasti tallasin Wiimalle jäljen. Vielä olen uskaltanut tehdä jälkeä, koska en usko sen olevan yhtään sen kuormittavampaa kuin tuo vapaana juoksentelukaan. Jälki alkoi taas tyhjällä ja jatkui samaan tahtiin välillä vähän ruokaa ja pidempiä tyhjän pätkiä. Loppuun laitoin kipan ja siitä vielä parin askeleen päähän patukan. Patukan tarkoituksena oli olla palkka johon Wiima saa kanavoida, kun kovasti hakee jälkien jälkeen keppiä/risua suuhun. Nyt jäljellä oli myös kaksi tyhjää kulmaa peräkkäin.

Aloitus meni hyvin, samoin kulmat kunnes tapahtui jotain. Wiima hukkasi jäljen, mutta koska en ollut itse varma missä jälki menee (eli suuri virhe ohjaajalta!!) niin en voinut ohjata oikeaan suuntaan. Tässä tilassa kun en Wiimalle mitään isompia pakotteita halua käyttää. No Wiima sitten kyllä löysi kuin löysikin takaisin jäljelle ja onneksi siinä oli nappulaa niin osasin ohjata oikeaan suuntaan. Tämä tapahtuma ei onneksi vaikuttanut mitenkään katastrofaalisesti jäljestämiseen vaan Wiima jatkoi hyvin. Tämän jälkeen meni se kahden tyhjän kulma-kohtakin hyvin. En tosiaan tiedä miten eksyttiin, mutta luulen että koska kävin torstaina tekemässä jäljen samaan paikkaan niin Wiima meni omalle harhajäljelle. Vaikka kuinka yritin että en menisi vanhan jäljen päälle. No ensi kerralla teen sitten totaalisesti eri paikkaan.

Lopussa Wiima näki n.10 askelta ennen sen ruokakipan ja tuijotteli sitä hetken, mutta kuitenkin jäljesti kipalle. Kipalla pyysin maahan ja annoin ruuan. Tämän jälkeen ohjasin Wiimaa jäljestämään vielä ne muutamat askeleet patukalle ja kun siihen päästiin - vapautin ja annoin kantaa patukan autolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti