keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Noidan esineruutuilu ja tottis sekä Wiiman jälki

Eilen käytiin Noidan kanssa treenaamassa esineruutua. Ruudussa 4 esinettä ja kisakokoinen ruutu käytössä. Ensimmäisellä pistolla Noita lähti vauhdilla ja innoissan, esinekin nousi nopeasti. Toisella lähetyksellä sai kyllä hajua esineestä, mutta ei nostanut sitä. Sitten alkoikin kiinnostamaan ihan kaikki muu, eli yhden puun juurella oli jokin todella mielenkiintoinen haju ja pitihän se tietenkin merkata kiellosta huolimatta :( Tämän jälkeen useampi lähetys mm. paskalla käynti yms. Sitten seuraavaan lähetykseen annoin apua menemällä ruutuun, tosin tämä esine oli nyt niin vaikea (vanerinen kiekko) että jouduin sitä näyttämään. Sitten uusi lähetys oikeaan reunaan, sieltä pienen etsimisen jälkeen nousi esine ihan hyvin. Palattiin takaisin alkuun ja lähetin vasempaan etukulmaan, tässä vaiheessa Noidan motivaatio oli jo niin matala että meni juoksenteluksi, taas siis jouduin antamaan apuja paljonkin. Mutta heti esineen löydettyään Noita innostui ja palauttaa kyllä sitten nopeasti. No tällainen treeni, olishan sitä voinut helpommankin tehdä. Ehkä ensi kerralla sitten.

Tottiksessa Noidan kanssa otin seuraamista, sivulle tuloja ja käännöksiä. Tottiksessa Noita oli hyvässä vireessä ja isommilta virheiltäkin vältytiin. Lopuksi palkkailin agilityn pujottelulla. Tosi hyvät tottikset, jäi oikein hyvä mieli.

Ja sitten Wiiman jälkeen.
Tänään siis päivällä pikkuherran nukkuessa päikkäreitä tein Wiimalle jäljen. Maalimiehemme kanssa aiemmin keskusteltuani ja hänen todettuaan että teen liian helppoa jälkeä Wiimalle päätin nyt sitten tehdä vaikeamman jäljen. Askelten kokonaismäärää en laskenut mutta nyt tein tyhjiä enemmän kuin ennen ja ne olivat pidempiä pätkiä samalla namipätkät olivat 3-5 askeleen mittaisia. Kaikki kulmat, 4kpl, olivat tyhjiä. Ja nyt sitten aloitin jäljen 10 tyhjällä, myös paalu oli tyhjä.

Jäljelle mentiin tuttuun tapaan hallinnalla. Alussa jouduttiin ottamaan pieni lenkki, kun Wiima tuijotteli paalua. Toisella kertaa jo hyvä kuuliaisuus ja kontakti. Lähetin paalulle ja Wiima selkeästi hämmentyi kun ruokaa ei ollutkaan. Haisteli kauan paalun juurta ja paaluakin. Lähti hyvin jäljelle ja nyt tosiaan jäljesti ja vauhti oli hyvä. Eikä namien jälkeenkään vauhti noussut. Ensimmäinen kulma meni hyvin ja tarkasti samoin toinen suora ja kulma. Kolmannella suoralla jouduin hieman huomauttamaan kun Wiima tarkisteli. Kolmannessa kulmassa oli jo kääntymässä, mutta menikin yli. Palasi takaisin ja taas oli menossa yli, nyt huomautin liinasta ja jäin seisomaan. Wiima lopetti jäljestämisen ja alkoi tuijottamaan minua, en kuitenkaan sen enempää reagoinut vaan  odotin koiran ratkaisua. No ratkaisu oli jatkaa jäljestämistä ja kesti hyvin mun kehutkin. Suora oli ihan hyvä, neljännessä kulmassa meni taas hieman yli mutta palasi ja jatkoi jäljestämistä. Viimeisellä suoralla vauhti taas hieman kasvoi, mutta pakotteesta korjaantui. Lopussa söi rauhassa loppupalkan, mutta sen jälkeen Wiima olisi halunnut ottaa kepin suuhun. En kuitenkaan antanut ettei mene jälkitunelma pilalle.

Olen kyllä nyt tosi tyytyväinen suoritukseen koknaisuudessaan. Ja nyt Wiima saavutti sellaisen paineen ja mielentilan mitä olen hakenut. Häntä oli alhaalla ja Wiima teki töitä tosissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti