lauantai 7. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, samat kujeet

Eli kuten arvata saattaa treenaaminen jatkuu. Kaippa sitä pitäisi jotain tavoitteitakin uuden vuoden kunniaksi tehdä. Koska olen sillä linjalla että "pessimisti ei pety" niin en uskalla mitään kovin isoa tavoitelistaa tehdä. Mutta kyllä kai nyt sen uskallan laittaa mustaa valkoisella että se IPO-tulos pistetään tavoitteeksi. Viime syksynähän oltiin jo menossa kokeeseen, mutta ei päästy varasijalta mukaan. Joten keväällä/alkukesästä sitten toivottavasti on planeetat kohdillaan. Muutama jälki täytyy kyllä saada pohjalle ennen kuin uskallan yrittää.

Jäljelle pitää saada tarkkuuttä lisää ja saada se into padotettua erittäin tarkkaan nenänkäyttöön. Tottiksessa pitää tietty seuraamista hioa. Ja se nouto rauhallisemmaksi ja korrektiksi. Myös ne hemmetin estenoudot rauhallisemmiksi ettei satu vahinkoja. Puruissa tietty hallinnan hiomista ja vartioinnin sikailu pois.

No ehkä siinä on nyt aluksi ihan riittävästi :) Olen ollut melko ahdistunut kadonneen tottismotivaation vuoksi. Tällaista ei ole sitten ollut vuosiin. En ole jaksanut miettiä oikein kunnollista treenisuunnitelmaakaan. No jospa se tästä kun nämä pyhät on nyt saatu lusittua ja päästään treenaamaan säännöllisesti sitä tottistakin. Ei siinä oikein muu auta kun nyt syventyä niihin ongelmiin ja otta se noutokapula kauniiseen käteen tehdä sitä treeniä. Kyllästyisköhän Wiima siihen kapulaan jos treenaa pelkästään noutoa koko talven? :)

Ja nythän sitten tuli vuoden alusta voimaan uudet säännöt. Tottiksessa jäävissä liikkeissä askelmäärät väheni 15 askeleeseen paitsi luoksetuloliikkeissä. Ja kaavio tehdään nykyään vissiin aina oikealle. Olikohan muuta.

Puruihin tuli ainakin pakoon liitettävä "kiinni"-käsky. Eli koiran tulee lähteä vasta käskystä maalimieheen kiinni.

Tulkoon nyt seuraava teksti julkisena kritiikkinä SPKL:a kohtaan. Eli lehden viime numerossa oli sivulauseessa  maininta että suojelukokeeseen osallistuminen edellyttää suojelulisenssin. Kuitenkaan missään ei mainita että mitä tämä lisenssi pitää sisällään, miten sen saa, mitä velvotteita se pitää sisällään, mikä vastuu / velvollisuus koiran ohjaajalla / liitolla on tämän asian tiimoilta. Ja onko liitto nyt varautunut että kun kaikki harrastajat lähtevät sitä hakemaan, niin riittääkö liiton resurssit siihen että kisakauden alkuun mennessä lisenssi on kaikilla sitä haluavilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti