sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Vuoden ekat tottikset

Tänään sitten tottisteltiin ja ohjelmanumerona seuraamista häiriöllä, noutoa ja eteenmeno. Seuraaminen oli ihan kelvollista, ekaan häiriöön Wiima reagoi sen verran että pääsin siitä huomauttamaan ja sen jälkeen ei huomautettavaa. Wiimalle haetaan tahallaan häiriötä seuraamiseen, sillä se kun ei juuri häiriöstä piittaa niin sitten pitää luoda tahallaan aika voimakastakin häiriötä. Ja häiriötä siis tehdään siksi että kokeessa voi ympärillä tapahtua mitä vaan, niin koiraa opetetaan niin ettei se piittaa häiriöstä. Ja miksi pitää hakemalla hakea rekstiota koiralta joka ei reagoi...no siksi että kisatilanteessa on jännite erilainen ja koira saattaa reagoida johonkin ärsykkeeseen (ukkonen, kiljuva lapsi, rähisevä koira, pallonheitto, irtokoira/kissa/rusakko....ym.) niin koiralle luodaan toimintamalli että jos reagoi, tulee huomautus ja homman on jatkuttava. Toki kokessa ei tule huomautusta, mutta silloin koiralla on toimintamallina jatkaa suoritusta.

Nouto meni hyvin, vaikka taukoa on ollut. Kapulaa heitettäessä vielä aluksi tuli äänimerkkiä, mutta hiljeni aika nopeasti. Toistettaessa tilanne parani. Luovutuskin oli nyt rauhallinen ja kolmannella toistolla laitoin kädet kapulan päihin ja vapautin. Wiima malttoi hienosti olla rauhassa eikä lähtenyt haastamaan taisteluun.

Lopuksi eteenmenossa Wiima teki saman mitä viime kesänä, eli lähtetyksestä säntäsi noutokapulalle. No tietenkin kutsuin pois ja merkkasin pallon ja lähetin uudelleen ja sama homma. Nyt avustaja kävi hakemassa kapulan pois maasta ja minä menin Wiiman kanssa lähemmäs palloa. Uusi merkkaus ja paluu takaisin lähtöpisteeseen. Nyt onnistunut lähetys ja siitä autoon.

Saatiinpahan nyt ainakin treeniohjelmaa täksi talveksi :) Eli noutoa ja sen jälkeen eteenmenoa edeten suoraan sinne minne käsketään. Täytyy vaan alkaa ensin helposta tilanteesta, eli niin että kapula viedään pois kentältä ja vaikka vielä hyvä merkkaus palloon ja siitä sitten pikkuhiljaa vaikeuttaen. Katsotaan josko kevääseen mennessä pystyn lähettämään Wiiman eteen noutokapulan ohitse :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti