sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Noutoa ja esineitä

Olen ollut koko viikon kipeänä ja tauti onkin ollut erittäin sitkeää sorttia. Iltaisin on noussut lämpö ja järkyttävä paine poskionteloissa ja päänsärkyä. Torstaina sainkin sitten antibioottikuurin ja eilen alkoin näyttämään siltä että kyllä tämä tästä.

Tänään olisi ollut tottistreenit omalla porukalla, mutta en vielä uskaltanut lähteä pidemmäksi aikaa tottistelemaan ja palelemaan. Otin sitten tosi pikaiset treenit Wiiman kanssa omassa pihassa. Päätin keskittyä niihin oleellisiin eli noutoon ja jäljen esineilmaisuun.

Ensin seurautin pienen pätkän ilman kapulaa, josta palkka. Sitten seurautin kapulan kanssa pienen pätkän, jonka jälkeen siirryin heittopaikalle. Ja odotetusti kun lähdin viemään kättä heittoasentoon alkoi Wiiman kierrokset nousta ja samalla alkoi piippaus. Kielsin heti ja kun hiljeni niin kehuin rauhallisesti. Rauhoittumisen heitin kapulan ja annoin käskyn. Wiima menee hyvin kapulalle ja huonosta heitosta huolimatta toi kapulan hyvään kohtaan. Rauhallinen kehuminen ja palkkaus.

Toinen heitto menikin sitten paremmin, se on aina tuo eka heitto missä meinaa mennä kuppi nurin. Wiima on nyt hoksannut hyvin tuon luovutusasennon ja tulee siihen vähän huonommastakin kulmasta. Toisessa noudossa pistin kädet kapulan päihin, mutta en vaatinut irrotusta vaan palkkasin kun piti rauhassa.

Kolmannessa noudossa sitten pyysin irrotuksen ja se on edelleen nopea. Heti irrotuksen jälkeen palkkasin kapulaan ja samalla vapautin myös patukalla.

Lopuksi otin eteenmenon. Jätin Wiiman kapulan viereen istumaan ja vein patukan eteenmenopaikalle. Siellä vähän vielä hetsasin patukalla. Takaisin tullessa otin Wiiman lennossa seuraamiseen ja sitten palattiin lähetyspaikelle ja merkkasin eteenmenon. Kapula oli nyt parin metrin päässä vasemmalla. Seurautin suurinpiirtein kapulan kohdalle ja lähetin eteen. Tällä kertaa ei kapula häirinnyt yhtään ja Wiima meni epäröimättä eteen.

Sitten vielä pienen nollaamisen jälkeen esineilmaisutreeni. Otin esineen, johon menee makupala sisälle. Wiima oli hihnassa ja pudotin esineen maahan. Kyllä Wiimalla selkeästi oli muistikuva esineestä, koska hakeutui sen luokse ja ilmaisi sen. Palkkasin esineen sisältä ruualla. Sama uudelleen ja nyt ilmaisusta palkkasin narupallolla. Ja niin kuin pitikin seuraava ilmaisun olikin sitten oikein nopea, Wiima oikein syöksyi maahan. Nyt siis taas palkka esineen sisältä ja vapautuksen jälkeen annoin vielä pallon.

Ihan kivat kotipihatreenit siis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti