lauantai 7. huhtikuuta 2012

Multajälki

Eilisen seminaarin ja tottistelun jälkeen käytiin vielä multapellolla jäljestämässä ja näin jälkeenpäin ajatellen ei olisi kannattanut mennä. Ei ihan päin persettä meni, mutta toisaalta nämä on juuri niitä hetkiä joiden pitäisi kasvattaa...*pyh*

Alusta oli vaikeaa kokkareista kynnettyä multaa ja jo sitä tehdessäni mietein että mitäköhän tästä tulee. Paalulta lähtö kuitenin onnistui ihan hyvin ja selvittiin vielä ensimmäisestä kulmastakin. Toisella suoralla Wiima painui helposti jäljen sivuun - osittain tuulen vuoksi ja osittain keskittymiskyvyn puutteen vuoksi. Jouduin pakottamaan liinasta pari kertaa. Toiselle kulmalle tullessa Wiima ajoi yli ja annoin taas pakotteen, jonka jälkeen Wiima kääntyi tuijottamaan mua. Olin ihan hiljaa paikoillani ja heken päästä Wiima jatkoi jäljestystä. Melko pian kuitenkin kulman jälkeen Wiima ajautui taas jäljeltä sivuun, nyt annoin terävämmän pakotteen ja Wiima pysähtyi taas tuijottamaan mua. Siinä sitten seistiinkin jo jonkin aikaa = useita minuutteja. Wiima tuijottii mua tiiviisti ja odotti ohjausta, mutta sitä ei herunut koska haluan koiran itse tekevän ratkaisun. Siinä odotellessa muuttolinnut hieman häiritsivät Wiimaa ja se katseli niitä samalla. Jonkin ajan kuluttua (joka siis tuntui ikuisuudelta) Wiima alkoi haistelemaan maata - kehuin rauhallisesti - ja taas Wiima alkoi tuijottamaan mua. No sitten oltiin taas hetki siinä. Onneksi Wiima kuitenin lähti lopulta haistelemaan taas maata, sitten kehuin ja vahvistin käskyllä jäljestystä. Tosin huomasin että oma äänensävy ei ehkä ollut kaikkein kannustavin enää tässä kohtaa. Mutta kyllä se jälki vaan saatiin rämmittyä loppuun, tosin Wiima oli huonossa mielentilassa lopun aikaa.

Melko huonossa mielentilassa siis kohti kotia.

Mutta pitää ehdottomasti mainita Wiiman erinomainen esine-ilmaisu enne jäljelle menoa. Heitin siis esineen  maahan ja otin Wiiman autosta. Annoin sen ensin tehdä asiansa ja lähdin kulkemaan kohti esinettä. Wiima alkoi heti haistelemaan ja etsimään esinettä. Meni määrätietoisesti esineelle ja meni nopeasti maahan. Palkkasin samantien pallolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti