sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Tottis ja jälki

Mun otsikot alkavat hivenen taas toistamaan itseään, mutta minkäs teet kun aina vaan tehdään samoja juttuja.

Ensin tottista, vuorossa noudot ja eteenmeno. Ensin tasamaanouto - aluksi jouduin huomauttamaan Wiimalle että heiton aikana ollaan hiljaa. parin toiston jälkeen tulikin sitten hyvä suoritus. Wiima tuli myös luovutuksessa aavistuksen vinoon, mutta vaihdoin patukan rintataskusta keskelle treeniliivin sisälle niin alkoi luovutus suoristumaan.

Hyppyesteellä tehtiin myös pari suoritusta. Ensimmäisessä hypyssä kun oli liikaa vauhtia ja ponnistus meni pieleen, Wiima siis otti vauhtia esteestä. Takaisintulohypyssä oli sitten jo ilmaa välissä, tosin vauhtia oli melkoisesti ja Wiima tuli vinoon estääkseen törmäyksen. Toisella hypyllä heitin kapulan taas melko vinoon, mutta päätin silti lähettää. Hypyt olivat ilmavia, mutta luonnollisesti palautus vinossa, korjasin ottamalla askeleen taaksepäin. Tämä korjausliike tuo helposti kapulan pureskelua, mutta nyt selvittiin parilla otteen kiristämisellä ja sitten Wiima rauhoittui. Vielä kolmas yritys ja se oli sitten ihan siedettävä, kokeilin uhkarohkeasti heittää kapulaa kauempaa ja se kyllä parantaa Wiiman luovutusta kun saa lasekutua rauhassa ja katsoa missä mä seison.

A-esteellä samat ongelmat eli ensimmäinen suoritus on melko hätäinen ja Wiima ponnistaa harjalta. Eikä edes otettu taaskaan sitä korkeampaa estettä. Takaisin tulo parempi ja luovutuskin ihan kohtalainen. Otin tähän kohtaa irrotuksen ja siitä sivulletulon. Seurautin pienen lenkin ja tultiin uudelleen esteelle. Heitin kapulan ja nyt menokin oli aavituksen rauhallisempi, takaisintulo ihan hyvä ja luovutuskin kiva, joten ei muuta kuin palkkaus.

Nyt kun tuli tehtyä irrotuskin, niin seuraavan voi tehdä sitten kokeessa :) Ollaan kyllä muuten yritetty tehdä suoritukset kokeenomaisesti ja seurautan Wiiman aina esteeltä toiselle. Nyt vietiin tarkoituksella noutokapula esteiden lähelle ja jätettiin siihen. Wiima jäi makaamaan kun vein patukan eteenmenopaikalle. Ja kun tulin takaisin kehuin Wiimaa maassa ollessa, vapautin ja riekutin. Katsekontaktista lähetys ja hyvä eteneminen palkalle. Nyt täytyisi muistaa viedä se palkka jo ennen treenejä ettei pääse ehdollistumaan siihen että mä vien sen. Mutta nyt on sentään jo unohdettu se noutokapula ja pyrkimys on tosiaan sinne eteenpäin.

Ja sitten vielä myöhemmin tänään käytiin jäljellä. Olo oli hieman jännittynyt, kun edellinen meni huonosti ja eilen hyvin niin nyt olisi sitte ollut taas sen huonon vuoro - vaan ei ollut! Tein jäljen samalle alustalle kuin eilenkin, askeleita oli 190 paikkeilla ja kulmia oli neljä. Ensin oli melko pitkä suora, sitten käännös vasemmalle, parikymmentä askelta ja käännös oikealle, sitten vähän pidempi matka ja käännös oikealle ja muutama kymmenen askelta ja käännös vasemmalle sekä loppusuora.

Wiima lähti paalulta hyvin, olin vielä laittanut pariin ekaan asekeleeseen ruuan. Oikeastaa Wiima oli jo ennen paalua hyvässä mielentilassa ja liinan laiton jälkeen kun mentiin lähemmäs lähetyspaikkaa niin otti nopeasti kontaktin minuun. Koko jälki meni mielestäni hienosti, Wiima oli tarkkaavainen ja huolellinen. Annoin yhdellä suoralla jo liinaakin kolmisen metriä (joka muuten tuntui todella pitkältä) eikä Wiimaa häirinnyt yhtään. Mun kehuista heilutteli häntää mutta keskittyi kuitenkin. Kulmat menivät hyvin, neljännessä meni puolen koiranmittaa yli, mutta aktiivisesti palasi takaisin jäljelle. Lopussa taas riemu repesi, kun siellä oli ruokakippa. Nyt kun lähdettiin takaisin autolle, Wiima otti vielä kepin suuhunsa ja kantoi sen autolle. Halusi vissiin vielä kanavoida jotain :)

Nyt tukahdutan sisäisen pessimistini ja ainoastaan kehun kuinka hienon jäljen Wiima teki. Ja lisään vielä että jos Wiima tekee tällaisen jäljen kokeessa (alokasluokka) ja ilmaisee vielä molemmat esineet niin voidaan odottaa V:n jälkeä (min 96p.). Ja vaikka kuinka se sisäinen pessimistini nyt yrittää tunkea tähän jotain niin päätän tekstin siihen että olen oikein tyytyväinen! :D

Seuraavaksi voisi koittaa mitä Wiima sanoo esineestä jäljellä ja pallopalkalla. Myös liinanmitan lisäyksia pitää tehdä paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti