lauantai 7. huhtikuuta 2012

Noidalle esineruutua ja Wiiman parempi jälki

Tänään olin hakukoulutuksessa kuunteluoppilaana ja maalimiehenä. Koulutuksen jälkeen otin Noidalle esineruutua. Ruudussa kaksi vierasta esinettä ja Noidalla pitkä tauko ruutuilussa (lukuun ottamatta kotpihan hanskaetsintöjä lumihangesta). Noita oli kyllä hyvin kuulolla kun mentiin ruudulle, mutta heti lähetyksen jälkeen homma sitten karkasikin lapasesta. Noidalla oli kyllä hyvä halu tehdä, mutta nenä ei sitten ollutkaan auki ollenkaan. Aika monta lähetystä tein ennen esineen nousua, mutta hyvin Noita jaksoi. Palkkasin esineestä ruualla ja lähetin uudelleen. Nyt sitten Noita alkoi syömään lunta ja juoksenteli taas vähän huvikseen. Otin kuitenkin käskyllä sivulle ja lähetin uudelleen. Nyt olikin taas nenä avattu esine nousi muutamien metrien päästä. Noidalla oli oikein onnellinen ilme kun esine löytyi ja riemuissaan toi sitä mulle. Otin pallon ja vapautin, mutta Noita ei tajunnut irrottaa esineestä vaan tohkeissaan piti sitä vielä suussa. No irti-pyynnön jälkeen sitten malttoi irrottaa ja otti pallon onnellisena suuhunsa. Kyllä sitä treenattavaa tässä on, jos vielä kokeisiin meinaa mennä. Tai oikeastaan tätä vanhan muistuttelua ja pientä hienosäätöä.

Sitten kävin tekemässä Wiimalle jäljen. Eilisten "ei tämä osaa mitään, ei sillä ole motivaatiota, askeleet ei merkkaa sille mitään"-ahdistuksen jälkeen olin koonnut itseni. Jäljestyspaikan mahdollisuudet olivat vähän rajalliset, mutta alusta on hyvä - matala nurmi/sammal. Jälki alkoi melkein heti kulmalla, joka oli n.10-15 askeleen jälkeen. Ja siitä sitten lähti reilu 170 askeleen suora. Hieman siis erikoisen mallinen jälki.

Wiima lähti paalulta hyvin ja selvitti kulman hienosti. Kulman jälkeen kun kehuin, vaikkakin rauhalliseti, Wiima hieman nosti virettä ja häntä heilui. Kuitenkin itse jäljestys sujui hienosti ja Wiimalla keskittyi ihan eri tavalla kuin eilen. Otin liinan tuntumaan ja se auttoi Wiimaa keskittymään. Päästiin jälki hienosti loppuun ja Wiima oli niin iloinen kun lopusta löytyi taas ruokakippa :) Kyllä se nyt sitten taitaakin osata jäljestää. Ja uskon että taas kun saadaan toistoja niin löydetään hyvä rutiini jäljestämiseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti