maanantai 6. elokuuta 2012

"kenraaliharjoitukset"

Käytiin eilen tekemässä Wiiman kanssa ns. kenraaliharjoitukset koetta varten. Kenttä ja maalimies olivat samat jotka meillä ovat tulevaisuudessa koetilanteessa. Wiima ei ole kyseisellä kentällä koskaan aiemmin treenannut eikä tavannut tätä maalimiestä. Paikalla oli myös vieraita ihmisiä treenamassa omia koiriaan ja olivat myös yleisönä.

Wiiman kanssa otettiin piilonkierto, vartiointi, pako ja hyppy. Ennen piilonkiertoa kävin 6. piilolla, jossa maalimies "avasi" koiran ja siitä siirryttiin sitten 5. piilolle. Lähetin melko läheltä kiertämään ja Wiima kiersi piilon hyvin. Kuutospiilolla vartiointi oli mielestäni hyvä, ensin tosin oli vähän sikaillut ja tökännyt hihaa. Maalimies palkkasi hyvästä haukusta. Pakoon siirryttäessä Wiiman seuraaminen ei ollut ihan parasta, mutta pitää kontaktin maalimieheen mikä ei missään nimessä ole virhe. Itse vaan kämmäsin taas koiran maahanmenopaikan suhteen. Jotenkaan en vaan hahmota miten pitkälle se koira siihen pitää tuoda. Ensimmäisellä kerralla jätinkin Wiiman ihan liian taakse ja kun Wiimalla on vielä tapana kiertää hassusti melkein maalimiehen eteen niin asetelma oli sen verran huono että Wiima putosi hihasta. En tarkkaan nähnyt mitä siinä kävi mutta mielestäni Wiima lähti kohdistamaan väärään kohtaan ja hihaan tullessaan oli huonossa asennossa. Wiima tuli kyllä salamana uudelleen hihaan kiinni ja maalimies vahvisti otetta ja antoi hihan. Otettiin sitten luonnollisesti toinen kerta ja nyt maalimies sitten ohjeisti mihin kohtaan Wiiman jätän. Ja kas kummaa nyt koiralla oli parempi linja maalimieheen nähden ja ampui hyvin kiinni. Tästä sitten kuljetus ja irrotus ja vartiointi, näissä ei sitten mitään huomautettavaa. Lopuksi sitten hyppy, jonka maalimies otti hienosti kiinni ja Wiima sai onnellisena hihansa.

Vaikka itse mokasinkin sen ensimmäisen pakotreenin niin silti olen itsestäni ylpeä etten sen enempää sähläillyt. Vaikka aluksi jännitinkin uutta tilannetta ja yleisöä, niin suorituksen aikana pystyin sulkemaan ne pois ja keskityin suoritukseen. On siitä aikaisemmasta kisakokemuksesta sentään jotain hyötyä tähänkin lajiin :) Wiimaan olen myös tyytyväinen, että teki vieraissa olosuhteissa hemetin hyvä suorituksen ja vielä enemmän siihen ettei se paineistu minun jännittämisestäni vaan suorittaa siitä huolimatta.


Ennen tätä treeniä ollaan otettu kyllä ABC-osa-alueita, joihin sisältyy mm. jälkiesinehepuli, jolloin se esine tietysti otetaan suuhun ja hypitään., noutokapulakiihkoa huonolla irroituksella, eteenmeno nopealla pysähdyksellä mutta ilman maahanmenoa (toisella käskyllä sitten jo meni), huonoja noutokapulan luovutusasentoja, suojelutreenejä sikaillen huonolla hallinnalla...eli perussettiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti