tiistai 28. elokuuta 2012

Kokeilua

Käväistiin Wiiman kanssa IPO kokeessa toteamassa ettei olisi pitänyt mennä :D Kaikki osa-alueet menivät erittäin huonosti, jälki väärässä tunnetilassa ja tottis sekä purut puutteellisessa hallinnassa. Jäljelle mentäessä Wiima oli liian "tyhjässä" tilassa, enmmänkin sunnuntaikävelyllä kun menossa jäljestämään. Odotusaika ei ollut niinkään pitkä, mutta matka jäljelle sen sijaan oli. Ennen jäljelle menoa otin esineilmaisun aivan kuten treeneissäkin, Wiima ilmaisi sen kyllä mutta ei lähtenyt etsimään esinettä kuten yleensä. Paalulle mentäessä Wiima tuli hallinnassa jolkotellen lähetyspisteeseen. Paalulla otti kuitenkin nopeasti kontaktin ja lähti hyvin jäljestämään. Wiima jäljesti hyvin ja rauhallisesti (myös tuomarin mielestä) ensimmäiset 20 metriä, josta harhautui eläimen? jäljelle ja kun huomasi olevansa harhalla ei edes lähtenyt etismään jälkeä vaan alkoi syömään ruohoa. Tässä vaiheessa jo tiesin ettei jäljestä tule mitään ja annoin uuden käskyn, jolla Wiima palasi takaisinpäin ja lähti jäljestämään uudelleen. Kehuin Wiimaa tässä kohtaa, mutta Wiima harhautui jälleen samasta kohtaa ja alkoi pyörimään, tämän jälkeen en enää päästänyt jatkamaan vaan annoin pakotteen. Tässä vaiheessa tuomari ihan aiheesta keskeytti suorituksen. Saatiin kuitenkin vielä lupa jatkaa ensimmäiselle esineelle. Kun lähetin Wiiman uudelleen jäljestämään, niin eikös se sujunutkin ihan hyvin ja rauhallisesti. Esineen Wiima merkkasi pysähtymällä ja alkoi heiluttamaan häntää ja meni maahan. Vapautin Wiiman siitä ja lähdettiin kohti autoa erittäin pettyneenä ja harmistuneena.

Päätin kuitenkin jatkaa lähinnä kokemuksen hakemisen vuoksi, kun en ole ennen IPO kisoissa koiraa ohjannut.

Tottiksessa aloitettiin paikalla makuulla, siinä ei mitään se meni kuten pitikin. Mutta paikalla makuun jälkeen Wiima huomasi ohjaajien piiloksi laitetun suojelupiilon ja tuijotteli sitä. Wiima lähti tästä kuitenkin vielä seuraamaan hyvin lähtöpisteeseen ja vahvistelin tästä kehumalla. Seuraamiskaavion aloitus oli hyvä ja Wiima seurasi mielestäni vietikkäästi ja korrektisti...aina ensimmäiseen laukaukseen asti, jonka jälkeen Wiima vaihtoi moodia suojeluseuraamiseen ja tuijotteli piiloa. Tämän jälkeen siis seuraaminen oli erittäin luokatonta ja käännökset löysiä ja ohjaajaa vitutti. Istumaan jäädessä seuraaminen oli jo parempaa, mutta annoin liian voimakkaan käskyn ja Wiima meni maahan. Maahanmeno ja luoksetulo ok. Noudot katastrofit, Wiima palkkasi itseään ja kaikissa noudoissa heittovaiheessa Wiima piippasi ja sättäsi. Ja kaikissa irrotuksissa alkoi taistelemaan. Sekä hypyssä että a-esteellä kiersi mennessä, koska mun heitot menevät aina vasemmalle ja Wiima sättäsi vasemmalle niin tästä sitten johtui kiertämiset. Takaisin tuli esteen kautta ja luovutusasennot olivat suorat. Mutta ne irrotukset...*mur* ja vielä kun siirsin kapulaa sivulle tasamaanoudon jälkeen Wiima kävi kapulassa kiinni. Raivostuttavaa kerrassaan! Mutta sitten se eteenmeno, joka on treeneissä mennyt vähän vinoon ja viimeisessä maahanmenoharjoituksessa tarvitsi toisen käskyn. Nyt Wiima lukitsi heti mun merkistä eteenmenon ja siinä vaiheessa tiesin että nyt lähtee. Seuraaminen hyvää, käskystä lähti nopeasti eteen ja käskystä putosi maahan - aivan LOISTAVA suoritus. Kokonaisuudessaa jäi kuitekin paskanmaku suuhun, mutta onneksi oli näitä valopilkkujakin.

Puruissa sitten vallattomuus jatkui. Piilonkierto hyvä ja vartioinnissa tuttuun tapaan tökkäsi maalimiestä, mutta lähti vartioimaan kuitenkin. Piilolta kutsuun tarvitsi lisäkäskyn - Wiima kyllä lähti heti maalimieheltä, mutta jäi mun eteen "sivulle". Seurauttaminen pakopaikalle meni hyvin ja Wiima odotti pakopaikalla hyvin. Paossa sitten tuli vähän tömäriä ja Wiima meni linkkuun maalimiehen eteen (tuttuun tapaansa) onneksi maalimies pysyi pystyssä eikä kaatunut koiran päälle. Irrotus hyvä ja vartiointi hiljainen. Uudelleen hyökkäys hyvä, tuomarin mielestä kuormittui kuljetuksessa, irrtotukseen tarvitsi kaksi käskyä. Jälkivartiointi huono, kun alkoi haukkumaan ja Wiiman haukku pätkii kun hänen tosiaan pitäisi olla hiljainen. Seurauttaminen pitkään liikkeeseen ok. Pitkässä liikkeessä hiljensi (onneksi) ennen maalimiestä ja siltikin tuli vähän syliin ja irtosi hihasta. Wiima hyökkäsi hyvin takaisin ja taas tuomarin mielestä kuirmittui kuljetuksessa. Irrotus ihan ok, jälkivartiointi erittäin paska eli haukkui taas - ja kun haukku on luokkaa hau....hau,hau.......hau.......niin eipä siitä kovin hyvää arvostelua voi antaa. Tuosta kuormittumisesta olen tuomarin kanssa eri mieltä ja samoin siitä että jouduin antamaan lisäkäskyt koiran itsevarmuuden puutteen vuoksi. Mun mielestä ja yleisössä olleen treenikaverinkin mielestä ne olivat lähinnä kurittomuutta. Mutta se oli tällä kertaa tuomarin näkemys ja ei siinä mitään.

Nythän sitten tiedetään mitä treenataan. Seuraaviin kokeisiin on ilmoittautumiset vetämässä, mutta varasijoilla ollaan. Katsotaan saadaanko se IPO 1 tänä vuonna tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti