maanantai 13. elokuuta 2012

Treeniviikonloppu

Samalla kun lähdettiin tutustumaan uuteen elämäntapaamme, asuntovainuiluun, yhdistimme siihen myös koiratreenit. Hienosti menni reissu koko perheeltä ja myös miesväki jaksoi hienosi äiskän koirajuttuja. Päästiin siis puruihin sekä perjantaina että lauantaina. Treenattiin varmuutta koeliikkeisiin. Piilonkiertoon tehtiin lisämausteeksi sellainen juttu että mä lähetä Wiiman 5. piilolle ja menekin itse jo valmiiksi 6. piilolle ja kun Wiima aloittaa haukkumisen niin vahvistan kehumalla. Ideana tässä siis se kun Wiima on vähän häiriintynyt mun tulosta piilolle niin totuteaan se siihen että mun sijainnilla ei ole väliä. Hallinta ei edelleenkään ole mitään huippua, mutta riittävää.

Lauantaina otettiin myös tottista, siitä jäikin sitten hampaankoloon aika paljon. Toin itse noutokapulan kentälle samaan aikaan Wiiman kanssa. Tai siis jätin Wiiman kentän reunalle kun vein kapulan kentälle. Ja sehän on sitten selvä että Wiiman pitää tuijotella sitä kapulaa joka hemmetin käänteessä, niin että käännöksissä katoaa kontakti ja seuraaminen on löysää. Suorilla Wiima sitten kyllä skarppasi ja mitä kauemaksi mentiin kapulasta niin paremmin meni...Pakotteet kun menivät myös ihan harakoille tällä kertaa juurikin noutokapulan kohdalla. No mutta noudot sentään meni hyvin, A-estettä ei kentällä ollut, mutta tasamaa ja hyppy ihan kivat. Kapulasta kiinni pitäminenkin oli rauhallista, irrotuksessa pientä viivettä mutta ei kuitenkaan mennyt taisteluksi. Jäävissä ensimmäinen istuminen jäi tekemättä ja tämäkin oli aika tavatonta Wiimalta, toisella kertaa oli hissittänyt viimeiset 10cm. Maahanmeno hyvä, luoksetulossa eteen tuleminen jäi kauaksi ja korjasin sen. Eteenmenossa Wiima lähti vinoon vasemmalle (oli tietenkin ensin kytännyt noutokapulaa kun koitan näytää suuntaa *huoh*) ja Wiima tietenkin jäi pyörimään ja etsimään palkkaa. Toisella kertaa lähti suoraan. Ärsyttäävää, kun kaikki menee metsään ja oma fiilis kun laskee treenin aikana niin harmittaa pitkään. No ei kai siinä muu auta kun treeniä lisää ja ohjeena sain että painetta koiraan lisää.

Tänään sitten vielä jälki parilla kulmalla ja neljällä esineellä, lopussa pallo. Jälki lähti ihan hyvin, tosin Wiimalla taas vauhti päällä. Mutta kunhan mun ei tarvitse juoksemaa ruveta niin intoilkoon. Esineet ilmaisi hyvin, annoin vielä vahvistukseksi maahan-käskyn kun viimeksi Wiima irroitteli esineellä ottamalla sen suuhun. Jäljellä oli paljon harhajälkiä ja ihan tahallani tein yhdenkulman parin harhan päälle. Hyvin Wiim apoimi sieltä oman jäljen, tosin tsekkasi harhat mutta omatoimisesti vaihtoi heti omalle. Jäljen alusta oli aika korkeaa mutta Wiima ei alkanut nokkimaan vaan veti matalalla nenällä. Olen siis tyytyväinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti