keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vaihteeksi Noidankin treenejä

Vaikka tarkoituksena on pitää tämä blogi lähinnä Wiiman treenipäiväkirjana, niin voishan sitä välillä kertoa Noidankin kuulumisista.

Vaikka Noita ei varsinaisesti enää treenaa säännöllisesti, niin touhuan sen kanssa tuossa meidän pihalla/metsässä vähän väliä jotain pikku juttuja. Mutta koska tänään ilmoitin Noidan TOKO kokeeseen (toivottavasti mahdutaan mukaan) niin tehtiinpä sitten oikein tekniikkatreenejä. Ja avoimen luokan kokeeseen siis ollaan menossa.

Seuraamisen annan olla sitä mitä se on, edistää ja on väljää mutta tunnetila on hyvä. Kaukokäskyissä on se tuttu ongelma eli eteenpäin liikkuminen. Nyt tosin Noita ei liikkunut kovin paljoa, arvioisin että 20-30cm. Kun otin vähän lähempää, niin ei liiku enää ollenkaan. Pari toistoa siis läheltä ja vahvistin kehuilla oikeaa suoritusta ja palkkasin lopuksi patukalla. Pienen riekkumisen jälkeen otin vielä täydeltä matkalta ja Noita pysyi ainakin melkein päikoillaan, eli siis liikkunut kuin maksimissaan 10cm. Jos olisin himopilkunviilaaja ja tavoitteeni olisivat muutakin kuin pelkkä hauskuus niin en olisi tuohon tyytyväinen, mutta näissä olosuhteissa tyydyn tällaiseen suoritukseen.

Toisena treenin kohteena luoksetulon pysäytys. Siinäkin meillä se perinteinen ongelma eli pysäytyskäskyn jälkeinen liikkuminen tai Noita oikeastaa "hipsuttaa" ihan vähän vaan eteenpäin :) Aluksi otin sekä käsimerkin että käskyn ja luonnollisesti ekalla kertaa hipsutusta tuli varmaan koiranmitan verran. Tästä ei luonnollisestikaan tullut palkkaa vaan palautin Noidan aloituspisteeseen. Toisella yrityksellä edelleen käsimerkki ja käsky, nyt pysähtyminen jo nopeampi, tästä kutsuin vielä luokse ja kehuin. Seuraavaksi, kun tajusin että muuten oikeesti tuplakäskytys ei taidakkaan olla sallittua, otin pelkällä käsimerkillä pysäytyksen. Sehän menikin sitten lähes läpijuoksuksi, jota en luonnollisestikaan hyväksynyt. Vielä siis yksi yritys ja nyt suullisella käskyllä. Nyt Noita pysähtyi ihan kivasti, toki otti etutassuilla askeleet, mutta selkeästi paras tähän mennessä. Palkaasin patukalla ja Noita sai painaa hulluna pitkin pihaa.

Ennen koetta lienee syytä vielä kerrata säännöt ettei tule turhia mokia sen vuoksi. Sattuneesta syystä olen nyt vaan iskoistanut näitä pk-sääntöjä päähäni, niin ovat päässeet toko-säännöt unohtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti